Chcete mít dobrou náladu a cítit se šťastnější? Zaměřte pozornost na to, co jíte.
Všichni známe ten pocit. Po vydatném obědě nám těžknou víčka a toužíme si zdřímnout. Nebo naopak, po ránu bez snídaně se cítíme podráždění a bez energie. Není to náhoda. Věda čím dál více dokazuje, že to, co jíme, má přímý vliv na naši náladu a psychickou pohodu. Vliv...
SÓJA – nedoceněná potravina nebo strašák na talíři?
Sója je luštěnina, která se po staletí konzumuje v Asii. V posledních letech se však stává stále populárnější i v západních zemích. Je to dáno zejména jejími nutričními vlastnostmi a benefity pro zdraví. Na druhou stranu kolem sójových potravin panuje mnoho mýtů a...
Stop alkoholu: Proč se s ním rozloučit a dát si šanci na zdravější život?
Mnoho lidí se domnívá, že mírné popíjení, jako je sklenička vína k večeři, je pro zdraví neškodné, ba dokonce prospěšné. Většina Čechů si týden bez skleničky nedovede představit. A možná proto jsou populární výzvy jako "dry February", apod. Lidé si chtějí dokázat, zda...
7 důvodů, proč je Institut vaší první volbou pro vzdělání v oboru Výživového Poradenství a Health Koučinku
Hledáte-li cestu ke kariéře v oblasti výživy a zdraví, náš institut vám nabízí jedinečnou a záživnou cestu k dosažení vašich cílů. Proč byste měli vybrat právě nás? Přinášíme vám sedm důvodů, proč je náš vzdělávací program tou správnou volbou. 1. Vzděláváme...
Trendy ve výživě v roce 2024
Tak, jako se mění móda, mění se překvapivě i trendy ve výživě. V roce 2024 do nich promluví více udržitelnost a zdraví. A také se budou prosazovat potraviny, které budou pozitivně ovlivňovat zdraví a kondici. Prim bude hrát návrat ke kořenům a k prapůvodním potravinám...
Výživa jako podpora prevence, během a po léčbě rakoviny
Jak správná výživa může ovlivnit prevenci rakoviny, samotnou léčbu a její rekonvalescenci? Jak se vyznat v záplavě internetových fám s doporučeními pro onkologické pacienty? Láká vás nakouknout pod pokličku sestavení jídelníčku po ukončení léčby? Ať už jste...
Cukr pod mikroskopem: Překvapivá pravda o jeho vlivu na vaše zdraví
Máme za sebou Vánoce a oslavy Nového roku. Když vstupujeme do období plného lahůdek, které pro ČR začíná 1. Adventní nedělí a končí zpravidla v polovině ledna (protože během adventu se napeklo do mrazáku). Mnoho z vás si může pokládat otázku: Kolik cukru je v pořádku...
BÍLKOVINY: VŠE CO JSTE KDY CHTĚLI VĚDĚT, ALE BÁLI JSTE SE ZEPTAT
Otázka kolik bílkovin konzumovat, se mezi odborníky debatuje roky. Od počátku vzniká sportovní/fitness výživy panují neshody mezi odborníky i mezi samotnými sportovci/ kulturisty. Neexistuje shoda ani mezi sportovci v jednotlivých sportovních disciplínách. Přesto,...
Káva z nutričního hlediska: Jak ovlivňuje naše zdraví a chuťové buňky
Káva, ta pověstná černá tekutina, nás provází skrze ranní výběhy i odpolední zotavení. Její význam však zasahuje mnohem dál než do našich šálků. Přestože je známa pro svůj povzbuzující účinek, káva nás také obdarovává antioxidanty a kyselinami, které ovlivňují nejen...

Tahák: Klíčové doplňky stravy pro ženu 50+
Jste žena ve věku 50-70 let a chcete zlepšit svůj zdravotní stav a dostat se do formy? Stáhněte si tento bezplatný tahák Klíčové doplňky stravy pro ženu 50+ a zjistěte, jak můžete snadno a jednoduše zlepšit svůj zdravotní stav.