Výživový poradce
Staň se odborníkem na výživu pod našim vedením!

Jak sám zhubnout nebo přibrat

Jak správně vybírat potraviny

Jak sestavit jídelníček

Jak vést konzultace se svými klienty
Termíny studia výživový poradce
100% online výuka
3.3 – 21.5.2023
presenční výuka v brně
22.4 – 28.5.2023
Náplň kurzu
150 hodin dle požadavků MŠMT (dříve 120 hodin) a učební osnova dle požadavků NSK tak, aby vás připravila na autorizovanou státní zkoušku.
Součástí kurzu jsou
- skripta
- výukový software
- podklady pro určování tělesné diagnostiky
Forma kurzu
- Skupinová: uspořádána tak, aby byl dostatečný prostor se všem věnovat a odpovědět všem na dotazy (online i presenční formou)
- Individuální: nabízíme vám i individuální studijní plán. Neváhejte nás kontaktovat.
Tento vzdělávací program je vhodný pro:

Budoucí odborníky ve výživě, kteří chtějí vědět:
Jak sami zdravě zhubnout/přibrat a chtějí umět správně vést své klienty na této cestě.
Jak správně vybírat a nakupovat potraviny a chtějí to naučit i své klienty.
Jak umět sestavit i jídelníčky a výživové plány pro své klienty.
Jak vést konzultace výživy, analýzy stravovacích návyků se svými klienty a provázet je na cestě k trvalé změně.
Jak funguje lidské tělo z hlediska signalizace a trávení a proč kalorický deficit neplatí pro každého klienta.


Pro všechny, kteří sami chtějí vědět, jak se mají stravovat, chtějí se umět vyznat v záplavě "zdravých" potravin, moderních diet, doporučení z internetu, a kteří si chtějí umět sestavit jídelníček dle svých preferencí.

Všechny zájemce o zdravý životní styl, kteří se chtějí zorientovat v oblasti výživy bez potřeby podnikat v tomto oboru.

Pracovníky ve zdravotnických službách, sestřičky, lékaře

Všechny, kteří pracují s potravinami a mají na starosti výživu dospělých (ošetřovatelky, pečovatelky, kuchařky atd.)

Psychology, psychoterapeuty a jiné terapeuty

Maminky i tatínky na rodičovské dovolené




Více o vzdělávacím programu
Od 5.2.2019 je Výživový poradce (dříve Poradce pro výživu) zapsán v Národní soustavě kvalifikací pod kódem 69-042-N.
Chcete celostátně uznávané osvědčení pro profesní kvalifikaci?
Pokud ano, je nutné splnit následující kroky:
1) Absolvovat vzdělávací program Výživový poradce
2) Úspěšně složit zkoušku profesní kvalifikace Výživový poradce
Máte dotaz?
+420 777 608 571
Absolvováním kurzu získáváte
Ucelené znalosti
z výživy odpovídající úrovni navazujících studijních oborů
na SŠ a VOŠ
Dovednosti vyhodnocování
nutričního stavu klienta a tělesné diagnostiky
Sestavování jídelníčku
pro různé skupiny klientů, redukce hmotnosti, nabírání hmotnosti, těhotné, sportovci, vegetariáni, atd.
Vedení odborných
výživových konzultací
Ucelená skripta
výživy a práce výživového poradce
Nutriční software
který používají nutriční terapeuti, dietologové, univerzity a nemocnice
Možnost ihned zažádat o ŽL
Potvrzení
o absolvování akreditovaného programu MŠMT
Certifikát
dokládající, že jste Výživový poradce
Nabytých znalostí můžete využít
ve svůj prospěch – budete přesně vědět co jíst a vyznáte se v potravinách
Možnost pracovat
na Živnostenské oprávnění jako Výživový poradce
Cena kurzu odpovídá
ceně 5 měsíců poradenství u špičkového výživového poradce, kterého už nikdy nebudete potřebovat
Dostatečné znalosti
na to, abyste navázali na studium Health kouče a měli rozsáhlé znalosti z výživy, které odpovídají několikaletému studiu v zahraničí

Vzdělávací program Výživový poradce můžete absolvovat ve 2 možnostech studia:
Online výuka
- 100% ONLINE
- z pohodlí vašeho domova
- veškeré studijní materiály obdržíte poštou
- výuka probíhá přes Zoom v délce 4 hodiny
(s přestávkami)
Prezenční výuka
Přivítáme vás ve školících prostorách v Brně.
Výuka probíhá vždy
09:30 – 16:30.
Program pro kurzy
100% ONLINE VÝUKA
1. víkend – online výuka přes Zoom
pátek: 16-20h
sobota, neděle: 9-13h
2. víkend – online výuka přes Zoom
pátek: 16-20h
sobota, neděle: 9-13h
3. víkend – DOMÁCÍ SAMOSTUDIUM
4. víkend – online výuka přes Zoom
pátek: 16-20h
sobota, neděle: 9-13h
5. víkend – online výuka přes Zoom
sobota, neděle: 9-13h
6. víkend – DOMÁCÍ SAMOSTUDIUM
7. víkend
sobota, neděle: 9-13h
21.5 zakončení kurzu, vystavení potvrzení (MŠMT) a certifikátů
Během měsíce června vás provedeme přípravou na zkoušku profesní kvalifikace Výživový poradce. Termín stanovujeme po zahájení výuky.
23.6 – zkouška profesní kvalifikace.
PRESENČNÍ VÝUKA V BRNĚ
1. víkend
22 – 23.4 – 9:30 – 16:30
2. víkend
29 – 30.4 – 9:30 – 16:30
3. víkend
6 – 8.5 – 9:30 – 16:30 (3 dny)
4. víkend – DOMÁCÍ PŘÍPRAVA
13 – 14.5
5. víkend – DOMÁCÍ PŘÍPRAVA
20 – 21.5
6. víkend
27 – 28.5 9:30 – 16:30, zakončení kurzu, vystavení potvrzení (MŠMT) a certifikátů
Během měsíce června vás provedeme přípravou na zkoušku profesní kvalifikace Výživový poradce. Termín stanovujeme po zahájení výuky.
23.6.nebo 30.6.2023 – ZKOUŠKA PROFESNÍ KVALIFIKACE
Můžete se těšit na tato témata:
Orientace v základních pojmech pro výživového poradce
Historie lidské výživy
a její přesah do dnešních dní.
Probiotika, synbiotika, vláknina, pitný režim
dělení, funkce, zdroje, doporučení denní dávky.
Vitaminy, minerální látky
dělení, funkce, zdroje, doporučení denní dávky, doporučení suplementace pro cílové skupiny.
Sacharidy, bílkoviny, tuky
chemické složení, dělení, funkce, zdroje a doporučené denní dávky pro různé cílové skupiny klientů. Metabolismus makronutrientů. Základní principy přeměny živin na energii.
Trávení
funkce buňky, buněčná membrána, funkce trávicí soustavy, poruchy trávení a přístup výživového poradce. Způsoby přirozené detoxikace.
Hormonální soustava
souvislost s metabolismem, poruchy metabolismu a jak má výživový poradce vést tyto typy klientů, souvislost se zvýšenou váhou, proč někdo přibírá, i kdy jí málo.
Signalizace a souvislost s trávicími procesy
hlad, chuť, obezita, práce s klienty, kteří nemají pocit žízně, hladu a mají jen chutě. Vliv na celkovou hormonální soustavu. Principy vzniku zánětu. Vliv autonomní nervové soustavy na hmotnost. Vliv spánku na hmotnost.
Psychika a výživa
vznik stresu a fyziologické procesy probíhající v těle vlivem působení stresových faktorů, vliv stresu na fyziologii trávení a další pochody, vliv vyvážené výživy na stresovou odolnost, vliv antidepresiv na hmotnost.
Praxe výživového poradce
Historie lidské výživy
a její přesah do dnešních dní.
Probiotika, synbiotika, vláknina, pitný režim
dělení, funkce, zdroje, doporučení denní dávky.
Vitaminy, minerální látky
dělení, funkce, zdroje, doporučení denní dávky, doporučení suplementace pro cílové skupiny.
Sacharidy, bílkoviny, tuky
chemické složení, dělení, funkce, zdroje a doporučené denní dávky pro různé cílové skupiny klientů. Metabolismus makronutrientů. Základní principy přeměny živin na energii.