Výživový poradce

Staň se odborníkem na výživu pod našim vedením!

Jak sám zhubnout nebo přibrat

Jak správně vybírat potraviny

Jak sestavit jídelníček

Jak vést konzultace se svými klienty

Termíny studia výživový poradce

100% online výuka

3.3 – 21.5.2023

presenční výuka v brně

22.4 – 28.5.2023

Náplň kurzu

150 hodin dle požadavků MŠMT (dříve 120 hodin) a učební osnova dle požadavků NSK tak, aby vás připravila na autorizovanou státní zkoušku.

Součástí kurzu jsou

  • skripta
  • výukový software
  • podklady pro určování tělesné diagnostiky

Forma kurzu

  • Skupinová: uspořádána tak, aby byl dostatečný prostor se všem věnovat a odpovědět všem na dotazy (online i presenční formou)
  • Individuální: nabízíme vám i individuální studijní plán. Neváhejte nás kontaktovat.

Tento vzdělávací program je vhodný pro:

Budoucí odborníky ve výživě, kteří chtějí vědět:

Jak sami zdravě zhubnout/přibrat a chtějí umět správně vést své klienty na této cestě.

Jak správně vybírat a nakupovat potraviny a chtějí to naučit i své klienty.

Jak umět sestavit i jídelníčky a výživové plány pro své klienty.

Jak vést konzultace výživy, analýzy stravovacích návyků se svými klienty a provázet je na cestě k trvalé změně.

Jak funguje lidské tělo z hlediska signalizace a trávení a proč kalorický deficit neplatí pro každého klienta.

Pro všechny, kteří sami chtějí vědět, jak se mají stravovat, chtějí se umět vyznat v záplavě "zdravých" potravin, moderních diet, doporučení z internetu, a kteří si chtějí umět sestavit jídelníček dle svých preferencí.

Všechny zájemce o zdravý životní styl, kteří se chtějí zorientovat v oblasti výživy bez potřeby podnikat v tomto oboru.

Pracovníky ve zdravotnických službách, sestřičky, lékaře

Všechny, kteří pracují s potravinami a mají na starosti výživu dospělých (ošetřovatelky, pečovatelky, kuchařky atd.)

Psychology, psychoterapeuty a jiné terapeuty

Maminky i tatínky na rodičovské dovolené

Více o vzdělávacím programu

Od 5.2.2019 je Výživový poradce (dříve Poradce pro výživu) zapsán v Národní soustavě kvalifikací pod kódem 69-042-N.

Chcete celostátně uznávané osvědčení pro profesní kvalifikaci?

Pokud ano, je nutné splnit následující kroky:

1) Absolvovat vzdělávací program Výživový poradce

2) Úspěšně složit zkoušku profesní kvalifikace Výživový poradce

Máte dotaz?

+420 777 608 571

Absolvováním kurzu získáváte

Ucelené znalosti

z výživy odpovídající úrovni navazujících studijních oborů
na SŠ a VOŠ

Dovednosti vyhodnocování

nutričního stavu klienta a tělesné diagnostiky

Sestavování jídelníčku

pro různé skupiny klientů, redukce hmotnosti, nabírání hmotnosti, těhotné, sportovci, vegetariáni, atd.

Vedení odborných

výživových konzultací

Ucelená skripta

výživy a práce výživového poradce

Nutriční software

který používají nutriční terapeuti, dietologové, univerzity a nemocnice

Možnost ihned zažádat o ŽL

Potvrzení

o absolvování akreditovaného programu MŠMT

Certifikát

dokládající, že jste Výživový poradce

Nabytých znalostí můžete využít

ve svůj prospěch – budete přesně vědět co jíst a vyznáte se v potravinách

Možnost pracovat

na Živnostenské oprávnění jako Výživový poradce

Cena kurzu odpovídá

ceně 5 měsíců poradenství u špičkového výživového poradce, kterého už nikdy nebudete potřebovat

Dostatečné znalosti

na to, abyste navázali na studium Health kouče a měli rozsáhlé znalosti z výživy, které odpovídají několikaletému studiu v zahraničí

Vzdělávací program Výživový poradce můžete absolvovat ve 2 možnostech studia:

Online výuka

  • 100% ONLINE
  • z pohodlí vašeho domova
  • veškeré studijní materiály obdržíte poštou
  • výuka probíhá přes Zoom v délce 4 hodiny
    (s přestávkami)

Prezenční výuka

Přivítáme vás ve školících prostorách v Brně.

Výuka probíhá vždy
09:30 – 16:30.

Program pro kurzy

100% ONLINE VÝUKA

1. víkend – online výuka přes Zoom
pátek: 16-20h
sobota, neděle: 9-13h
2. víkend – online výuka přes Zoom
pátek: 16-20h
sobota, neděle: 9-13h
3. víkend – DOMÁCÍ SAMOSTUDIUM
4. víkend – online výuka přes Zoom
pátek: 16-20h
sobota, neděle: 9-13h
5. víkend – online výuka přes Zoom
sobota, neděle: 9-13h
6. víkend – DOMÁCÍ SAMOSTUDIUM
7. víkend
sobota, neděle: 9-13h

21.5 zakončení kurzu, vystavení potvrzení (MŠMT) a certifikátů

Během měsíce června vás provedeme přípravou na zkoušku profesní kvalifikace Výživový poradce. Termín stanovujeme po zahájení výuky.

23.6 – zkouška profesní kvalifikace.

PRESENČNÍ VÝUKA V BRNĚ

1. víkend
22 – 23.4 – 9:30 – 16:30
2. víkend
29 – 30.4 – 9:30 – 16:30
3. víkend
6 – 8.5 – 9:30 – 16:30 (3 dny)
4. víkend – DOMÁCÍ PŘÍPRAVA
13 – 14.5 
5. víkend – DOMÁCÍ PŘÍPRAVA
20 – 21.5 
6. víkend
27 – 28.5 9:30 – 16:30,  zakončení kurzu, vystavení potvrzení (MŠMT) a certifikátů

Během měsíce června vás provedeme přípravou na zkoušku profesní kvalifikace Výživový poradce. Termín stanovujeme po zahájení výuky.

23.6.nebo 30.6.2023 – ZKOUŠKA PROFESNÍ KVALIFIKACE

Můžete se těšit na tato témata:

Orientace v základních pojmech pro výživového poradce

Historie lidské výživy

a její přesah do dnešních dní.

Probiotika, synbiotika, vláknina, pitný režim

dělení, funkce, zdroje, doporučení denní dávky.

Vitaminy, minerální látky

dělení, funkce, zdroje, doporučení denní dávky, doporučení suplementace pro cílové skupiny.

Sacharidy, bílkoviny, tuky

chemické složení, dělení, funkce, zdroje a doporučené denní dávky pro různé cílové skupiny klientů. Metabolismus makronutrientů. Základní principy přeměny živin na energii.

Trávení

funkce buňky, buněčná membrána, funkce trávicí soustavy, poruchy trávení a přístup výživového poradce. Způsoby přirozené detoxikace.

Hormonální soustava

souvislost s metabolismem, poruchy metabolismu a jak má výživový poradce vést tyto typy klientů, souvislost se zvýšenou váhou, proč někdo přibírá, i kdy jí málo.

Signalizace a souvislost s trávicími procesy

hlad, chuť, obezita, práce s klienty, kteří nemají pocit žízně, hladu a mají jen chutě. Vliv na celkovou hormonální soustavu. Principy vzniku zánětu. Vliv autonomní nervové soustavy na hmotnost. Vliv spánku na hmotnost.

Psychika a výživa

vznik stresu a fyziologické procesy probíhající v těle vlivem působení stresových faktorů, vliv stresu na fyziologii trávení a další pochody, vliv vyvážené výživy na stresovou odolnost, vliv antidepresiv na hmotnost.

Praxe výživového poradce

Historie lidské výživy

a její přesah do dnešních dní.

Probiotika, synbiotika, vláknina, pitný režim

dělení, funkce, zdroje, doporučení denní dávky.

Vitaminy, minerální látky

dělení, funkce, zdroje, doporučení denní dávky, doporučení suplementace pro cílové skupiny.

Sacharidy, bílkoviny, tuky

chemické složení, dělení, funkce, zdroje a doporučené denní dávky pro různé cílové skupiny klientů. Metabolismus makronutrientů. Základní principy přeměny živin na energii.