Health kouč
Staň se odborníkem na výživu pod našim vedením!
Dovedností koučování
Schopnost poradit si s různou cílovkou
Základy marketingu - jak se propagovat
Prodejní dovednosti - prezentace nové služby klientům
Termíny výcviku Health kouč v Praze
18. 1. – 5. 4. 2025
v soboty prezenčně,
v neděli online přes Zoom.
Profil uchazeče
Tento vzdělávací program je vhodný pro výživové poradce, nutriční terapeuty, lektory, psychology, fitness trenéry, sestřičky, lékaře, terapeuty a odborníky z příbuzných oborů týkajících se zdraví a práce s lidmi.
Studium je rozděleno do 3 osnov studia
- studium výživy a zdraví (fyzického i psychického)
- studium koučovacích dovedností
- základy marketingu a sebepropagace koučů
Forma vzdělávacího programu
- Kombinovaná: uspořádána tak, aby byl dostatečný prostor se všem věnovat a odpovědět všem na dotazy
Tento vzdělávací program je vhodný pro:
Znalosti pro koučování různých cílových skupin
Vzdělávací program Health kouč je unikáním spojením dvou oborů: výživy vedoucí ke zdraví (z anglického „health“) a dovedností koučování. Tímto uceleným vzdělávacím programem získáte znalosti a dovednosti na úrovni průvodce zdravým životním stylem pro různé skupiny lidí a dále kompletní koučovací dovednosti a praxi tak, abyste si byli schopni poradit s jakoukoliv jinou cílovou skupinou.
Máte již svou zaběhlou klientelu
a praxi výživového poradce, nutričního terapeuta či jiného odborníka na výživu? Tak jste se jistě setkal/a s tím, že řadě klientů nevyhovují jídelníčky, nutriční plány či dodržování rigidních pravidel podle nějakého „ideálního“ systému.
Health koučink pro klienta i pro vás má jednu velkou výhodu:
klient pociťuje mnohem větší zodpovědnost za své výsledky.
Nezapomeňte si pustit:
Více o vzdělávacím programu
Tento vzdělávací program je vhodný pro výživové poradce, nutriční terapeuty, lektory, psychology, fitness trenéry, sestřičky, lékaře, terapeuty a odborníky z příbuzných oborů týkajících se zdraví a práce s lidmi.
Osnova výživy již navazuje na základy vzdělání výživového poradce: biochemie, trávení a signalizace, základy sportovní výživy, atd. Pokud jste teprve na začátku ve vzdělávání ve výživě, doporučuji začít programem Výživový poradce.
Chcete celostátně uznávané osvědčení pro profesní kvalifikaci?
Pokud ano, je nutné splnit následující kroky:
-
- Absolvovat vzdělávací program
- Úspěšně složit zkoušku profesní kvalifikace
Máte dotaz?
+420 777 608 571
Co říkají účastníci vzdělávacího programu?
Absolvováním vzdělávacího programu HEALTH KOUČ získáte
Ucelené dovednosti koučování
Ucelené znalosti z výživy
odpovídající úrovni navazujících studijních oborů na VOŠ či bakalářských studijních programech
Potvrzení o absolvování
akreditovaného programu MŠMT
Certifikát dokládající,
že jste Health kouč!
Rozvrh vzdělávacího programu Health kouč
PRESENČNÍ VÝUKA V PRAZE
Výuka probíhá v soboty a neděle vždy od 9:30 do 16:30
1. víkend
18. 1. 2025 Základy koučinku, koučování v kontextu společnosti, koučovací nástroje I.
19. 1. 2025 Jídelníček při směnném provozu a cirkadiální rytmy
2. víkend
25. 1. 2025 Komunikace v koučinku, otázky, naslouchání, přímá komunikace, kompetence kouče
26. 1. 2025 Antiaging food, evidence based-nutrition
3. víkend
1. 2. 2025 Koučink změny. Jak na klienty, kteří změnu podvědomě odmítají.
2. 2. 2025 Dlouhověkost, lifespan. Psychologie hubnutí. Skrytá příčina jo-jo efektu.
4. víkend – STUDIJNÍ VOLNO
5. víkend
15. 2. 2025 Kognitivní procesy a koučink, emoce a koučování
16. 2. 2025 Terapie obezity a práce s obézními klienty, psychologie změny
6. víkend
22. 2. 2025 Plánování procesu koučinku, akční kroky koučování, řízení procesu koučování
23. 2. 2025 Antinutrienty, alergie, intolerance a eliminační diety
7. víkend
1. 3. 2025 Zdolávání překážek v procesu koučování
2. 3. 2025 Střeva, mozek-střeva spojení, imunita
8. víkend – STUDIJNÍ VOLNO
9. víkend
15. 3. 2025 Praktické koncepty koučinku, koučovací modely II., zpětná vazba při koučování, stanovování cílů
16. 3. 2025 Deprese a výživa pro psychické zdraví a mozek
10. víkend
22. 3.2025 Stanovování cílů v koučování, měření výsledků v koučování
23. 3. 2025 Výživa ve sportu a fitness od A do Z pro silové i vytrvalostí sporty
11. víkend – STUDIJNÍ VOLNO
12. víkend
5. 4. 2025 Prodejní dovednosti a propagace koučů (cca 5 hodin), ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA
Můžete se těšit na tato témata:
OSNOVA KOUČOVÁNÍ
Základy koučinku, koučování v kontextu společnosti, etika v koučování, role kouče, základní principy koučinku.
Struktura procesu koučování a koučovací modely I.
Kompetence kouče, odpovědnost kouče, tvorba vztahu kouč – koučovaný.
Komunikace v koučinku: síla koučovacích otázek, naslouchání, přímá komunikace, verbální a neverbální komunikace, emoční inteligence v procesu koučování, pozitivní psychologie.
Koučink změny: role kouče při vedení koučovaného ke změně, práce s emocemi v procesu změny, fixní vs. růstové myšlení a práce s tím, koučink vztahu ke zdravému životnímu stylu.
Kognitivní procesy a koučink: emoce v koučování, práce s pozorností, koučovací proces jako proces učení se, neurovědecké pojetí koučinku a co se děje uvnitř mozku při procesu koučování.
Plánování procesu koučinku: stanovování délky spolupráce, stanovování cílů koučinku I., akční kroky v koučování, řízení procesu koučování.
Stanovení kontraktu: stanovování kontraktu s koučovaným a nastavení podmínek pro koučování.
Zdolávání překážek v procesu koučování: koučovací nástroje
Praktický koncept koučinku, koučovací modely II., práce se zpětnou vazbou, stanovování cílů v koučování II., měření výsledků
Za jednotlivými tématy vždy následuje praktický nácvik budoucích health koučů.
OSNOVA VÝŽIVY
Zásadotvorná terapie stravou, antinutrienty ve výživě, intolerance, alergie a eliminační diety.
Psychologie hubnutí: emoce a psychika ve výživě, psychologie hubnutí z krátkodobého i dlouhodobého časového hlediska, psychologie změny (v kontextu s koučinkem změny).
Psychologie diet: závislosti, emoční přejídání.
Kognitivní terapie: kognice, kognitivní terapie a propojení s koučinkem (koučink změny, kognitivní procesy a koučink).
Terapie obezity: obezita, a obezitogenní prostředí, rozdělení a role tuku v těle, práce s vysoce obézními klienty v kontextu koučování.
Mozek, psychika výživa: lifespan, antiaging food, deprese a výživa pro psychické zdraví a mozek, role homocysteinu v procesu stárnutí a vzniku civilizačních onemocnění.
Health koučink: koučink stresu a obav, zloději energie, techniky správného dýchání a relaxace, nácvik relaxačních technik, koučink zdravého životního stylu (propojení dovedností s osnovou koučinku), koučink škodlivých pravidel a návyků, koučink změny, mindfulness.
Evidence – based nutrition: střevní mozek, mozek-střeva spojení, výživou pro silnou imunitu a odolnou psychickou kondici (propojení s výzkumy z neurovědy), mikrobiom a jeho význam pro zdraví a tělesnou hmotnost.
Jídelníček při směnném provozu: nastavení procesu práce s klientem, nutrienty při směnném provozu, mozek a spánková deprivace, vliv na obezitu a psychickou kondici.
Sportovní výživa: výživa ve sportu a fitness od A do Z, kategorie sportovců, vliv koučinku na sportovní výkon, práce kouče a nastavení parametrů koučování pro sportovce.
OSNOVA ZÁKLADŮ MARKETINGU A OBCHODU
Základy marketingu: jak na sebe-propagaci, koučink jako produkt – klíčové kompetence úspěšného prodeje, kde získávat klienty?
Obchodní a prodejní dovednosti: propagace nového oboru a nové služby klientům, obchod, prodej a strach ze selhání.