Výživa při civilizačních nemocech I

Nástavbový kurz

Naučíte se o onemocněních trávící soustavy

Jak na prevenci stravou při civilizačních onemocněních

Správná strava při civilizačních onemocněních

Sestavování jídelníčků, konzultace a úprava stravovacích návyků

Co se naučíte:

  • Jak si sami sestavit zdravý, nutričně a energeticky vyvážený jídelníček, i při civilizačních onemocněních.
  • Jak efektivně předcházet civilizačním onemocněním pomocí správné výživy a životního stylu.

Absolvováním kurzu získáte:

  • Přehledná a ucelená skripta s praktickými informacemi a návody.
  • Certifikát o absolvování s Vaším jménem – na vyžádání.
  • Ucelený přehled a praktické návody k nutriční terapii u civilizačních nemocí.

Kurz vám pomůže:

  • Pochopit projevy nejběžnějších civilizačních nemocí a jejich spojení se životním stylem.
  • Naučit se, jak těmto nemocem účinně předcházet.
  • Zjistit, které potraviny omezit, které přidat, a v jakém množství, abyste podpořili své zdraví.

Nemoci, kterými se budeme zabývat:

  • vysoký krevní tlak
  • vysoký cholesterol/ LDL cholesterol
  • ostatní častá oběhová onemocnění
  • diabetes I. a II. typu
  • metabolický syndrom
  • DNA

Přidejte se k našemu online kurzu pro samostudium, včetně video lekce a podrobných PDF skript. Získáte tak přístup na 100 dní do zabezpečených stránek, kde si vše projdete vlastním tempem.

Co se naučíme?

Jak na prevenci stravou

 při civilizačních onemocněních (konkrétní doporučení na skladbu, četnost, množství).

Jak upravit jídelníček

 u onemocnění srdce a cév a všech komplikacích oběhové soustavy.

Zásady výživy a konkrétní doporučení

 při zvýšeném/vysokém cholesterolu, LDL cholesterolu, vysokém krevním tlaku. 

Správná strava při

civilizačních onemocněních, která nejčastěji postihují lidi 50+ 

Metabolický syndrom

co to je, a jak mu předcházet?

Rozdíl mezi Diabetem

 I. typu a II. typu, jídelníček při diabetu, nutriční prevence a doporučení.

DNA - úprava jídelníčku

– zásady, skladba pro nutričně vyrovnaný jídelníček.

Cronova choroba

zásady jídelníčku, co konkrétně jíst, co vynechat.

Dráždivý tračník

zásady jídelníčku, co konkrétně jíst, co vynechat. 

Celiakie

projevy, komplikace, zásady jídelníčku, co konkrétně jíst a v jakém množství, aby došlo k úpravě váhy.

Máte dotaz?

+420 777 608 571

Cíl našeho kurzu

Sestavování jídelníčků, konzultace a úprava stravovacích návyků u lidí, kteří chodí na směny nebo na noční (sestřičky, lékaři, taxikáři, lidé pracující v provoze) a kteří zároveň:

  • Chtějí si váhu udržet, ale řeší únavy.
  • Chtějí redukovat a neví, jak si sestavit vyvážený redukční jídelníček.
  • Chtějí nabrat svalovou hmotnost (fitness a směnný provoz).
  • Řekneme si vliv spánku na hmotnost.
  • Podíváme se na stresové hormony.
  • Podrobně rozebereme souvislost stresu a útrobního tuku.

Absolvováním kurzu získáváte

  • Přehledná a ucelená skripta k tématu
  • Certifikát s vaším jménem o absolvování – na vyžádání
  • Ucelený přehled s návodem k nutriční terapii u nemocí:
    • vysoký krevní tlak
    • vysoký cholesterol/ LDL cholesterol
    • ostatní častá oběhová onemocnění
    • diabetes I. a II. typu
    • metabolický syndrom
    • DNA
    • Cronova choroba
    • Dráždivý tračník
    • Celiakie = intolerance lepku

V kurzu jsou přehledně vysvětlené civilizační onemocnění a jejich projevy. Velkým přínosem byly informace, jak těmto nemocem předcházet a které potraviny jsou vhodné a nevhodné. Kurz mi poskytl jasná nutriční doporučení v boji s civilizačními onemocněními.

Eva Kotková

Health koučka

Líbilo se mi, že jednotlivé choroby jsou srozumitelně vysvětleny, jejich příčiny, projevy i celkový dopad na organismus. Hlavně zde najdete praktické návody, jak je pomocí stravy co nejvíce zmírnit. Doporučila bych ho všem lidem, kteří těmito nemocemi trpí nebo těm, kteří jim připravují jídlo. Měla jsem trochu problém s tištěnou formou, ale paní Pavla mi formát upravila. Takže vše super. Děkuji.

Kateřina Rouse

terapeutka, jogínka a health koučka

Tento kurz bych doporučila všem, kdo se zajímají o zdraví a zdravý životní styl, ať už např. výživový poradce, tak i pro vlastní potřebu. Vše je dobře zpracováno, vysvětleno, líbí se mi i uvedené příklady některých potravin, kdy vím, jak mají vypadat třeba bezlepkové obaly. Vím, že u sebe určitě využiji třeba poměry potravin, sacharidy/bílkoviny/tuky. A vím, na jaké vitamíny a minerály se více zaměřit, kde je najdu. Děkuji za velký příval hodnotných informací.

Eva Miždal Kamasová

terapeutka tradiční čínské medicíny