Výživa při civilizačních nemocech I
Nástavbový kurz
Naučíte se o onemocněních trávící soustavy
Jak na prevenci stravou při civilizačních onemocněních
Správná strava při civilizačních onemocněních
Sestavování jídelníčků, konzultace a úprava stravovacích návyků
Co se naučíte:
- Jak si sami sestavit zdravý, nutričně a energeticky vyvážený jídelníček, i při civilizačních onemocněních.
- Jak efektivně předcházet civilizačním onemocněním pomocí správné výživy a životního stylu.
Absolvováním kurzu získáte:
- Přehledná a ucelená skripta s praktickými informacemi a návody.
- Certifikát o absolvování s Vaším jménem – na vyžádání.
- Ucelený přehled a praktické návody k nutriční terapii u civilizačních nemocí.
Kurz vám pomůže:
- Pochopit projevy nejběžnějších civilizačních nemocí a jejich spojení se životním stylem.
- Naučit se, jak těmto nemocem účinně předcházet.
- Zjistit, které potraviny omezit, které přidat, a v jakém množství, abyste podpořili své zdraví.
Nemoci, kterými se budeme zabývat:
- vysoký krevní tlak
- vysoký cholesterol/ LDL cholesterol
- ostatní častá oběhová onemocnění
- diabetes I. a II. typu
- metabolický syndrom
- DNA
Přidejte se k našemu online kurzu pro samostudium, včetně video lekce a podrobných PDF skript. Získáte tak přístup na 100 dní do zabezpečených stránek, kde si vše projdete vlastním tempem.
Co se naučíme?
Jak na prevenci stravou
při civilizačních onemocněních (konkrétní doporučení na skladbu, četnost, množství).
Jak upravit jídelníček
u onemocnění srdce a cév a všech komplikacích oběhové soustavy.
Zásady výživy a konkrétní doporučení
při zvýšeném/vysokém cholesterolu, LDL cholesterolu, vysokém krevním tlaku.
Správná strava při
civilizačních onemocněních, která nejčastěji postihují lidi 50+
Metabolický syndrom
co to je, a jak mu předcházet?
Rozdíl mezi Diabetem
I. typu a II. typu, jídelníček při diabetu, nutriční prevence a doporučení.
DNA - úprava jídelníčku
– zásady, skladba pro nutričně vyrovnaný jídelníček.
Cronova choroba
zásady jídelníčku, co konkrétně jíst, co vynechat.
Dráždivý tračník
zásady jídelníčku, co konkrétně jíst, co vynechat.
Celiakie
projevy, komplikace, zásady jídelníčku, co konkrétně jíst a v jakém množství, aby došlo k úpravě váhy.
Máte dotaz?
+420 777 608 571
Cíl našeho kurzu
Sestavování jídelníčků, konzultace a úprava stravovacích návyků u lidí, kteří chodí na směny nebo na noční (sestřičky, lékaři, taxikáři, lidé pracující v provoze) a kteří zároveň:
- Chtějí si váhu udržet, ale řeší únavy.
- Chtějí redukovat a neví, jak si sestavit vyvážený redukční jídelníček.
- Chtějí nabrat svalovou hmotnost (fitness a směnný provoz).
- Řekneme si vliv spánku na hmotnost.
- Podíváme se na stresové hormony.
- Podrobně rozebereme souvislost stresu a útrobního tuku.
Absolvováním kurzu získáváte
- Přehledná a ucelená skripta k tématu
- Certifikát s vaším jménem o absolvování – na vyžádání
- Ucelený přehled s návodem k nutriční terapii u nemocí:
- vysoký krevní tlak
- vysoký cholesterol/ LDL cholesterol
- ostatní častá oběhová onemocnění
- diabetes I. a II. typu
- metabolický syndrom
- DNA
- Cronova choroba
- Dráždivý tračník
- Celiakie = intolerance lepku
V kurzu jsou přehledně vysvětlené civilizační onemocnění a jejich projevy. Velkým přínosem byly informace, jak těmto nemocem předcházet a které potraviny jsou vhodné a nevhodné. Kurz mi poskytl jasná nutriční doporučení v boji s civilizačními onemocněními.
Líbilo se mi, že jednotlivé choroby jsou srozumitelně vysvětleny, jejich příčiny, projevy i celkový dopad na organismus. Hlavně zde najdete praktické návody, jak je pomocí stravy co nejvíce zmírnit. Doporučila bych ho všem lidem, kteří těmito nemocemi trpí nebo těm, kteří jim připravují jídlo. Měla jsem trochu problém s tištěnou formou, ale paní Pavla mi formát upravila. Takže vše super. Děkuji.
Tento kurz bych doporučila všem, kdo se zajímají o zdraví a zdravý životní styl, ať už např. výživový poradce, tak i pro vlastní potřebu. Vše je dobře zpracováno, vysvětleno, líbí se mi i uvedené příklady některých potravin, kdy vím, jak mají vypadat třeba bezlepkové obaly. Vím, že u sebe určitě využiji třeba poměry potravin, sacharidy/bílkoviny/tuky. A vím, na jaké vitamíny a minerály se více zaměřit, kde je najdu. Děkuji za velký příval hodnotných informací.